Pregled sezone 2013

Ovo je bila moja prva sezona s kvalitetnim pripremama koje su započele već 2012.g. Prijašnjih godina treninzi bi startali s proljetnim sunčanim danima, za ovu sezonu puno ranije. Time sam dobar dio forme prošle godine uspio prenijeti na ovu. Zimsko planiranje i rad na formi dali su odlične rezultate već na prvim utrkama. Tako je prošlogodišnja konkurencija s kojom sam se tijesno borio ostala daleko iza mene, a ekipi za koju sam mislio da je dohvatljiva samo ako se poklope idealni uvijeti postao sam ozbiljan konkurent. I dobro sam se osjećao! :)
Plan za ovu godinu bio je "Na nekoj od slabijih utrka kupa RH probati doći na postolje.".  Zašto kup? Pa zato jer je najboljim hrvatskim pa i vozačima iz regije oko RH teško upasti u bodove na međunarodnim utrkama (većina utrka u kalendaru je međunarodnog karaktera). Stoga sam plan sveo na realne mogućnosti.
Odlična forma ugodno me iznenadila već na prvim utrkama  jer iskreno nisam očekivao ni približno takvo stanje. Premantura 3. mjesto kup RH, Vodice 3. mjesto kup RH, Crikvenica 2. mjesto kup RH, Samobor 1. mjesto kup RH.
Utrka u Samoboru bila je ostvarenje sna. Borba s konkurencijom izgledala je jako nestvarno, kako meni tako i njima :). Čak i uz bušenje gume, gubitak cca 2 min na krpanje i pumpanje, samo 90min treninga na vrlo zahtjevnoj stazi uspio sam nadjačati konkurenciju hrvatskih vozača i uzeti prvo mjestu u kupu RH! Ta utrka podigla mi je moral u nebesa.
Na temelju iskustva s te utrke donio sam pogrešne odluke koje su kasnije rezultirale relativno lošim rezultatima s obzirom na prvi dio sezone. Naime rekao sam si "pa zašto bi ja više radio visokointezivne treninge kad mi je forma potpuno zadovoljavajuća". Išao sam logikom više ću se odmarati, forma će biti ista i to je to. Ali nije to baš tako jer dok sam ja stagnirao drugi su otišli naprijed. Još je jedna stvar odigrala značajnu ulogu a to je pretpostavka kako su konkurenti u dosta lošijoj formi od mene pa ih mogu lomiti odmah u prvom krugu. Tako sam se na svakoj utrci nakon Samobora preforsirao već u prvim krugovima i nisam mogao držati odgovarajući tempo do kraja.
Još sam neke stvari uspio otkriti dok sam 2 mjeseca razbijao glavu što je to bilo tako dobro u Samoboru (osim brkova) a na drugim utrkama loše, ali o tome nakon što provedem u djelo iduće sezone :).
Sezona je bila iznimno naporna, na više od pola staza nikada do sada nisam vozio a čak 3 utrke bile su po kiši.
Na završetku sezone 3. mjesto u ukupnom poretku kupa RH, 5. mjesto na državnom XCO prvenstvu i 50 UCI bodova, poziv izbornika reprezentacije za nastup na utrci u Kini (na kojoj zbog privatnih obveza nažalost nisam mogao nastupiti).
Sve u svemu sezona je prošla odlično, daleko iznad očekivanja, moglo je i bolje da sam se držao inicijalnog plana ali šta je tu je. Da je prošlo idealnije možda ne bi uvidio značenje nekih stvari.
Cilj za duću godinu je ući u bodove na međunarodnim utrkama.

Na kraju VELIKO HVALA:
                  - Gebi i Extremesportu na njegovoj pratnji u sponzorstvu, logistici na utrkama, servisu bicikla i rješavanju svakojakih problema koji su me snalazili.
                  - BK Osijek2010 i Chaky-u na financijskoj potpori
                  - Mami i tati na ogromnoj količini hrane koju sam pobrao iz vrta i frižidera.
                  - Saletu, Mateju, Bruni, Heleni i Filipu na logističkoj potpori na utrkama.
                  - svima koji su mi omogućili besplatan smještaj na utrkama
                  - svima koji su navijali za mene, bodrili me!                


Popularni postovi